Koorkring Zeeuws-Vlaanderen
Zing van de Heer een nieuw lied, heel de aarde, zing van de Heer.
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Jubileum Dameskoor Schoondijke

Iedereen kent wel het gezegde ‘baas boven baas’. De koorkring vierde haar 25-jarig jubileum, maar twee weken voordien vierde het Dameskoor van Schoondijke haar 40-jarig bestaan. Zondag 4 januari werd dit jubileum herdacht in een eucharistieviering in de H. Petrus Apostelkerk in Schoondijke. Voorganger in de viering was pastor Ignace D’hert.

 

 

De dirigent, Miek van Erp, sprak daarbij volgende bemoedigende woorden:‘Er bestaat een scheppingsverhaal dat God niet blij was met het werk van zijn handen. Als God zit te treuren komt één van de engelen op een harp spelen om God te troosten. Dan komt de schepping tot leven, want muziek zet alles wat leeft in beweging. Juist omdat muziek dat kan, is zij zo belangrijk voor religie. Als we zacht en stemmig ‘Stille nacht’ zingen, dan weet iedereen dat Jezus is geboren. Een feestelijk ‘Gloria’ betekent dank aan God voor het leven.

Een ingetogen ‘Requiem’ of ‘In paradisum’ verklankt ons verdriet en kunnen we met onze zang troosten. Wij hebben allemaal het prachtige instrument van een stem gekregen en de dames van ons koor werken daarmee en ik mag als dirigent, samen met de organist al die klanken maken tot een harmonieus geheel. En dat is voor mij alleen maar dankbaarheid en heerlijk om te doen. Zie de dames stralen vandaag, want het is natuurlijk niet niets als je koor 40 jaar bestaat!'

 

 

Vier dames waren vanaf het begin lid van het koor en kregen uit handen van pastor Ignace D’hert aan het einde van de viering de gouden medaille van de Nederlandse Sint Gregoriusvereniging opgesteld.

 

Het koorkringbestuur feliciteert het Dameskoor van Schoondijke met hun 40-jarig jubileum en wenst haar nog vele muzikale en liturgische jaren toe voor de geloofsgemeenschap Schoondijke van de H. Andreasparochie.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld