Koorkring Zeeuws-Vlaanderen
Zing van de Heer een nieuw lied, heel de aarde, zing van de Heer.
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Jongerenkoor Aardenburg....... 45 jaar jong

In het 45e jaar van Jongerenkoor Aardenburg heeft het koor een explosief groeiend aantal jongeren. Dirigent Freddy Moens is erg blij met deze ontwikkeling. ,,Met momenteel ruim 25 kinderen hebben we weer een prachtige samenstelling stemmetjes binnen het koor”. Het is het oudste jongerenkoor in West Zeeuws Vlaanderen. Om het jubileumjaar af te sluiten is er op zondag 3 juli om 10 uur in de RK kerk aan de Weststraat te Aardenburg een gebedsdienst die in het teken staat van het jubileum. Thema van de viering, samengesteld door de Werkgroep gezinsvieringen is ‘Maak een vrolijk geluid’.

 

 

Jongerenkoor Aardenburg is opgericht in 1970. Na het tweede Vaticaans Concilie kwam er ruimte in de RK kerk voor eigentijdse liederen en muziek. Jongerenkoren die veelal ritmische muziek ten gehore brachten kwamen als paddestoelen uit de grond. In het oprichtingsjaar werd er onder enthousiaste steun van wijlen pastoor Martens in Aardenburg een jongerenkoor opgericht. Al snel werd het koor een gemengde club van jeugd met volwassenen. Dat is nu nog steeds zo. Freddy Moens: ,,Het koor telt momenteel zo’n 75 leden waarvan er een 25 tal naar de basisschool gaan, vijf gaan naar de middelbare school en we hebben 45 volwassen leden. Een RK-geloofsovertuiging is trouwens niet vereist om lid te worden”.

Het koor kent een eigen moderne ritmische sound en wordt altijd muzikaal ondersteund door het eigen combo welke momenteel gevormd wordt uit de volgende personen: Angelique Tellier en Mario Goethals piano en synthesizer, Mieke Timmermans dwarsfluit, Jan Ruesen klarinet, Willy Tournois en Jeets Durenkamp elektrisch gitaar, Jan van Daalen basgitaar, Ineke van Vooren bugel en Carlo Ultee slagwerk en percussie. Freddy Moens is inmiddels al weer bijna 30 jaar dirigent van deze club enthousiast zingende mensen. Opvallend is trouwens de goede sfeer in het koor en de onderlinge band tussen de leden welke ook nog wordt versterkt door de vele nevenactiviteiten die worden georganiseerd. De goede sfeer staat blijkbaar garant voor het al 45 jaar bestaan. Daar waar veel verenigingen met vergrijzing hebben te maken lukt het het Jongerenkoor om de jeugd te bereiken en wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Bestuur en leden zijn ontzettend blij met de inzet van de jeugd en kan mede door hun inbreng nog steeds een ‘jong geluid’ laten horen.

Het koor treedt regelmatig op, dit zowel in de eigen Aardenburgse parochie als ook daarbuiten. Zo waren er in het verleden optredens in België: Puurs, Gent, Brugge, Knokke, Maldegem en Menen en in Nederland:  Dongen, Tilburg, Berg en Terbleijt, Sittard, Goirle, Terneuzen, Schiedam, Eindhoven, Maastricht, Venlo en vele plaatsen in Zeeuws Vlaanderen en uiteraard vaak in Aardenburg. Op zondag 19 juni jongstleden zong het koor nog tijdens de dag van het koor in de St. Annakerk in Brugge, waarna er een bezoek werd gebracht aan het Boudewijn Seapark. Bekend zijn ongetwijfeld de kerstconcerten die door het koor jaarlijks worden verzorgd. Ieder jaar weer worden deze concerten door ruim 400 bezoekers bezocht. Het kerstconcert 2016 zal plaatsvinden op zaterdag 17 december.

Tijdens het 40 jarig jubileum kwamen veel oud-leden naar de viering die in het teken stond van het jubileum. Ook nu hoopt het Jongerenkoor weer vele sympathisanten en oud-leden te mogen ontmoeten op zondag 3 juli. Aan het eind van de viering is er gelegenheid om samen met de koorleden nog na te genieten onder het genot van een hapje en een drankje.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld