Koorkring Zeeuws-Vlaanderen
Zing van de Heer een nieuw lied, heel de aarde, zing van de Heer.
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Cuyperskerkkoor - 25 jaar jong

Dit jaar viert het Cuyperskerkkoor uit Sas van Gent haar vijfentwintigjarig jubileum. Het koor is in 1991 ontstaan, zoals in veel parochies, door de samenvoeging van het Dameskoor en het Herenkoor. Het koor bestond toen uit ruim veertig leden. Één van de activiteiten in dit jubileumjaar was het Marialof op zaterdag 1 oktober in de heilige Maria Hemelvaartkerk te Philippine.


 


Het koor bestaat momenteel uit zestien leden en staat onderleiding van dirigent-organist Jochanan van Driel. Na het sluiten van de heilige Maria Hemelvaartkerk in Sas van Gent, de thuisbasis van het koor, verhuisde het koor mee naar de heilige Maria Hemelvaartkerk in Philippine, de kerk van de parochiekern Zuidzest van de Elisabethparochie.

Oktober is de rozenkransmaand en het jubilerende Cuyperskerkkoor vond het een mooie gelegenheid om in het kader van het jubileumjaar lof aan Maria te zingen. In het Marialof was er naast het bidden van de rozenkrans onderleiding van zuster Wivina ook plaats voor diverse Marialiederen.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld